Huda prometna nesreča se je zgodila pred štirimi leti na regionalni cesti v Mednem. Foto: BoBo
Huda prometna nesreča se je zgodila pred štirimi leti na regionalni cesti v Mednem. Foto: BoBo

Sodni epilog je dobila huda prometna nesreča, ki se je zgodila 17. februarja 2012 na regionalni cesti v Mednem. V nesreči je umrl 36-letni voznik, poškodovana pa je bila tudi njegova 8-letna hči.

Sodišče je ugotovilo, da je nesrečo iz malomarnosti povzročil 74-letni Kregar, ki je med vožnjo pod vplivom alkohola in pomirjeval sanval zaspal za volanom.

Vozniku niso mogli pomagati
Kregarjev avtomobil je zaneslo na nasprotni vozni pas, kjer je po ugotovitvah sodnega izvedenca močno oplazil tovornjak z vlačilcem. Zaradi trka je tovornjaku počila sprednja leva pnevmatika, zato je začel drseti na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v avtomobil, ki ga je vozil 36-letni moški.

Tovornjak je na mostu čez železniško progo prebil ograjo in obvisel z njega, avtomobil 36-letnega voznika pa je ostal ukleščen med tovornjakom in varovalno ograjo. Voznik, ki so ga iz zverižene pločevine rešili gasilci, je zaradi hudih poškodb čez tri dni v bolnišnici umrl, še poroča Delo.

Kregar je bil tempirana bomba
Po mnenju sodnice Deje Kozjek je bil Kregar zaradi zasvojenosti z alkoholom in hkratnega jemanja sanvala "tempirana bomba", zato je bilo po njenem mnenju le vprašanje časa, kdaj se bo zgodila nesreča.

Kregarju je grozilo osem let zapora, a je tožilstvo zanj predlagalo dve leti zapora, sodišče je nato za Kregarja našlo več oteževalnih okoliščin in mu prisodilo pet let.

Sodišče je na podlagi premoženjskopravnega zahtevka, ki ga je vložil pooblaščenec hčerke umrlega, določilo, da ji mora Kregar plačati 13.000 evrov, zavarovalnica pa ji je že izplačala 17.000 evrov. Sodnica je le delno ugodila premoženjskopravnemu zahtevku in je družino za preostalih 30.000 evrov in dobrih 1.110 evrov mesečne rente do dekličinega 26. leta starosti napotila na pravdo.