V obeh primerih so posredovali reševalci. Foto: BoBo
V obeh primerih so posredovali reševalci. Foto: BoBo

Okoli 15.30 je v športnem plezališču Turnc pod šmarnogorsko Grmado v občini Medvode plezalka med plezanjem padla okoli 20 metrov v globino. Prepeljali so jo v ljubljanski klinični center, navaja center za obveščanje. Na kraju so jo oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči Ljubljana in gorski reševalci gorske reševalne službe Ljubljana.

Že pred tem pa se je zgodila tudi nesreča na območju Kaninskega pogorja na Bovškem, kjer se je zgodaj popoldne poškodovala 60-letna italijanska državljanka.

Po doslej zbranih podatkih se je ženska z 62-letnim možem spuščala po vrveh s Prestreljenika proti planinski poti. Prvi se je spuščal mož. V določenem trenutku se je zgornji klin izpulil, tako da je žena, ki je šla za njim, padla in zanihala na vrvi ter udarila ob skale.

Ima poškodbe noge, hrbta in vratu. Na kraju so jo oskrbeli reševalci, kasneje pa so jo s policijskim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

O nesreči v gorah je Policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici, so še sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.