Boštjan Debelak. Foto: Policijska uprava Celje
Boštjan Debelak. Foto: Policijska uprava Celje

30-letni moški je 40-letno domačinko pričakal v njenem vozilu, počakal, da je s parkirišča zapeljala na dovozno cesto, jo ustrelil in nato ustrelil še sebe, pri čemer je storilec na kraju dogodka umrl, izredno hudo poškodovano 40-letnico pa so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je umrla v večernih urah, je na novinarski konferenci pojasnil Boštjan Debelak, pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje.

Ogled kraja kaznivega dejanja je opravila ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje, v sodelovanju s policisti Policijske postaje Slovenj Gradec. Ogleda sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Preiskovalna sodnica je za oba odredila sodno obdukcijo, so navedli na PU-ju Celje.

Ob tem so dodali, da zbiranje obvestil, pregled posnetkov nadzornih kamer, pregled telekomunikacijskih naprav, preiskava vozila in preostale dejavnosti še intenzivno potekajo.

Storilca obravnavali že avgusta

Debelak je poudaril še, da so 30-letnika avgusta obravnavali zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje po 135. členu kazenskega zakonika, saj je žrtvi zagrozil z uničenjem lastnine in s tem, da jo bo odpeljal v tujino. Obravnavali so ga tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičenega slikovnega snemanja po 138. členu kazenskega zakonika. V obeh primerih so na okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu podali kazenski ovadbi, so še sporočili s PU-ja Celje.

Streljanje v Slovenj Gradcu zahtevalo dve življenji