Policija prosi, naj vsi, ki bi kar koli vedeli o pobeglem, to sporočijo. Foto: MMC RTV SLO
Policija prosi, naj vsi, ki bi kar koli vedeli o pobeglem, to sporočijo. Foto: MMC RTV SLO

Zapornik, ki je kazen v zaprtem delu zapora prestajal zaradi umora, je pobegnil v službenem vozilu za prevoz hrane, v katerega se je skril v času priprave hrane. Pobegli je visok 179 centimetrov, je srednje postave in ima kratke in goste lase kostanjeve barve, oblečen pa je bil v rjavo zaporniško obleko.

Policija je za ujetnikom izdala tiralico, iskanje je razširila na celotno območje Slovenije in vanj vključila vse dežurne in razpoložljive enote. Vse, ki bi kar koli vedeli o pobeglem, policija prosi, da to sporočijo na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Petrovič ukradel vozilo, v katerem je pobegnil
Pobegli je vozniku takoj, ko sta bila iz zapora, zagrozil, naj vozilo ustavi in izstopi, nato pa se je odpeljal po kolovozni poti mimo zaprtega dela zavoda v smeri reke Mirne. Po približno kilometru je vozilo ustavil na razmočenem travniku in beg nadaljeval peš v smeri gozda. V zavodu na Dobu so takoj sprožili akcijo zasledovanja zapornika, ki se ji je pridružila tudi policija, a trenutno še brez uspeha.

Petrovič je bil leta 2003 obsojen na 11 let zapora zaradi krutega umora fanta svoje sestre. 22-letnega fanta svoje sestre je umoril na Topniški ulici v Ljubljani, njeogovo truplo pa je nato odpeljal na Kras, kjer mu je odsekal glavo. V svoj zagovor je dejal, da je fanta umoril, ker je njegovi sestri dobavljal heroin in jo silil v prostitucijo.