Ste jih opazili? Foto: MMC RTV SLO
Ste jih opazili? Foto: MMC RTV SLO
Trije mladeniči še vedno neznano kje
Policija še vedno išče tri najstnike

Na policijski upravi Celje so nam zagotovili, da preverjajo vse indice, a fantov še niso našli. Pogrešani so od ponedeljka, ko so kot po navadi z avtobusom odšli v šolo. Doma so omenjali šolsko ekskurzijo, ki pa je ni bilo.

15-letni Žan Britovšek Kamnik, 16-letni Matic Kašnik in 17-letni Nace Camlek sicer vsak dan hodijo na isti avtobus. Eden izmed njihovih prijateljev je povedal, da so se na avtobusu večkrat pogovarjali, da bi kam odšli. Staršem in prijateljem se zdaj ne javljajo na mobilne telefone, je za TV Dnevnik poročala Duška Lah.

"Vsaj javi se naj, da vem, da je z njim vse v redu," pravi mama Matica, ki je tudi prijavila izginotje svojega sina. V ponedeljek zjutraj ga je še videla, nato pa so jo iz šole obvestili, da ga ni bilo k pouku. Ker se ji ni javil na klice, je vedela, da je nekaj narobe.

Policija zato prosi vse, ki bi kar koli vedeli o izginotju ali bi fante kje videli, naj pokličejo telefonsko številko 113 ali anonimno številko 080 1200.

Opisi fantov:
16-letni Matic Kašnik iz Mislinje je visok okoli 180 centimetrov, svetlo rjavih kratkih las. Ob odhodu od doma je bil oblečen v spodnji del bele trenirke, modro majico s kratkimi rokavi, siv pulover in črno jakno. Obut je bil v športne copate Adidas. S seboj ima črn nahrbtnik z napisom Nike.

17-letni Nace Camlek iz Slovenj Gradca je visok okoli 176 centimetrov, vitke postave, svetlih kratkih las. Ob odhodu od doma je nosil črno-oranžne športne copate znamke Nike in črno šolsko torbo znamke Nike.

15-letni Žan Britovšek Kamnik iz Mislinje je visok okoli 180 centimetrov, močnejše postave, kratkih svetlih las. S seboj ima črn nahrbtnik.

Vsako leto pobegne okoli 100 otrok
V Sloveniji sicer policija vsako leto obravnava okoli sto pobegov otrok. Večina se jih vrne domov. Med najpogostejšimi vzroki za pobeg otrok so konflikti v domačem okolju, tudi zaradi neuspeha v šoli. Starejši mladoletniki večkrat pobegnejo od doma zato, da bi lahko počeli, kar želijo, na primer s prijatelji odšli nekam, kamor jim starši ne pustijo.

Precej pogosti so primeri pobegov otrok. Leta 2008 je od doma pobegnilo najmanj 107 otrok, leta 2009 je od doma odšlo 71 otrok, leta 2010 pa 81.

Trije mladeniči še vedno neznano kje
Policija še vedno išče tri najstnike