67-letni jadralni padalec je strmoglavil na južnem pobočju Stola (slika je simbolična). Foto: Srdjan Živulović/BoBo
67-letni jadralni padalec je strmoglavil na južnem pobočju Stola (slika je simbolična). Foto: Srdjan Živulović/BoBo

Policisti PU-ja Nova Gorica so bili v torek v zgodnjih popoldanskih urah obveščeni o nesreči nemškega jadralnega padalca na pobočju Stola, ki je ozka in razpotegnjena gora z vrhom na 1673 metrih v Breginjskem kotu na meji med Julijskimi Alpami ter Predalpskim svetom.

67-letni jadralni padalec je v torek ob 12.11 sam poletel z vzletišča na Stolu in tik zatem mu je zavrtelo sedež, nato pa je zaradi nezadostne vzletne hitrosti strmoglavil na južnem pobočju Stola, približno 50 metrov pod vzletiščem, na nadmorski višini 1370 metrov.

Na kraju nesreče je umrl zaradi telesnih poškodb. Policisti so ugotovili, da se je ponesrečenec pred kratkim nastanil v enem izmed kampov na Kobariškem.

Posredovali so tudi gorski reševalci GRS Tolmin in dežurna ekipa GRS-ja z Brnika, ki so pozneje preminulega nemškega jadralnega padalca s helikopterjem Letalske policijske enote prepeljali na heliport v Tolminu.

Glede na zdajšnje ugotovitve so policisti tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovitvah tragičnega dogodka s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.