Ministrstvo za obrambo je v stiku z zunanjim ministrstvom in slovenskim veleposlaništvom v Rimu. Foto: RTV SLO/ Ergyn Zjeci
Ministrstvo za obrambo je v stiku z zunanjim ministrstvom in slovenskim veleposlaništvom v Rimu. Foto: RTV SLO/ Ergyn Zjeci

Pripadnik Slovenske vojske je trenutno v postopku italijanskih preiskovalnih organov, so sporočili z ministrstva za obrambo, kjer so tudi že v stiku z zunanjim ministrstvom in slovenskim veleposlaništvom v Rimu.

O dogodku sta bila obveščena tudi poveljstvo sil in Generalštab Slovenske vojske. V Slovenski vojski še ne razkrivajo, niti ne komentirajo podrobnosti dogodka. Kot so pojasnili za STA, različnih, tudi nasprotujočih si navedb ne morejo komentirati, ker o dogodku še ni uradnega poročila italijanskih preiskovalnih organov. Ker se je nesreča zgodila v tujini, so primer predali veleposlaništvu v Rimu, moškemu tudi nudijo konzularno pomoč.

V ponedeljek zvečer se je na Twitterju odzval tudi obrambni minister Matej Tonin in ob izrazu obžalovanja za nesrečo zapisal, da bo "pripadniku SV-ja zagotovljeno pravno zastopanje skladno z ustaljeno proceduro".

Italijanska medija o nesreči

Portala Ilriformista.it in Vesuviolive.it poročata, da je do nesreče prišlo v nedeljo zvečer. Voznik avtomobila naj bi nenadoma zapeljal levo na nasprotno stran vozišča ter presenetil motorista in njegovo sopotnico, sicer karabinjerja in njegovo ženo. Slednja je kasneje v bolnišnici za posledicami notranjih poškodb umrla.

Slovenski vojak - šlo naj bi za podčastnika, ki je nameščen v Natovem oporišču v Neaplju - naj bi bil tudi pozitiven na testu alkoholiziranosti. Skušal naj bi pobegniti s kraja nesreče, kar pa da so mu preprečili mimoidoči, ki so prihiteli na pomoč, navaja portal Ilriformista.it. Kot navaja Vesuviolive.it, pa preiskava primera poteka.