Ker so se od izreka sodbe okoliščine spremenile, se bo odvetnik Boštjan Verstovšek na pred kratkim spisano sodbo pritožil na Višje sodišče v Mariboru in pričakuje znižanje kazni. Foto: MMC RTV SLO
Ker so se od izreka sodbe okoliščine spremenile, se bo odvetnik Boštjan Verstovšek na pred kratkim spisano sodbo pritožil na Višje sodišče v Mariboru in pričakuje znižanje kazni. Foto: MMC RTV SLO
Dekličin oče ob izreku sodbe zaradi takratnih okoliščin ni povedal vseh dejstev, po izreku sodbe pa je začel polno sodelovati s policijo, je pojasnil odvetnik. Foto: MMC RTV SLO

Dekličin oče po pojasnilih njegovega odvetnika Boštjana Verstovška ob izreku sodbe zaradi takratnih okoliščin ni povedal vseh dejstev, po izreku sodbe pa je začel polno sodelovati s policijo. Rezultat sodelovanja pa je po njegovih besedah bil, da so deklico 28. marca letos našli v Ljubljani, skupaj z njeno babico po očetovi strani.

Okrožno sodišče naj ne bi poznalo vseh dejstev
Ker so se od izreka sodbe okoliščine spremenile, se bo Verstovšek na pred kratkim spisano sodbo pritožil na Višje sodišče v Mariboru in pričakuje znižanje kazni. Po njegovem mnenju je najverjetneje, da bo višje sodišče sodbo razveljavilo, saj Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu ob izreku sodbe ni poznalo vseh dejstev.

Druga možnost pa je, da bo višje sodišče samo opravilo novo obravnavo in izreklo sodbo, je dejal Verstovšek, vendar pa se mu ta možnost zdi manj verjetna.

Policija še vedno preiskuje vloge vseh vpletenih
Medtem pa policija nadaljuje preiskavo primera enoletnega izginotja danes petletne koroške deklice, ki je zdaj pri svoji mami. Policija preiskuje vloge vseh, ki jih sumi, da so bili vpleteni v primer izginotja deklice, je dejala tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin.

Potem ko je dekličin oče zaradi suma odvzema hčerke 22. marca letos ovadil Natalijo Markač in Matica Munca iz Svetovalnice Akcija!, čemur sta sledila pripor Markačeve in Munca in najdba deklice, so celjski kriminalisti 12. aprila letos podali dve novi kazenski ovadbi. Kot je potrdila Trbulinova, sta bili ovadeni ženski, stari 53 in 33 let.

Neuradno gre za dekličino babico po očetovi strani, ki je bila ob najdbi z deklico, in ženo Matica Munca, Jernejo Munc.