Policija je po streljanju izdelala fotorobota osumljenca. Foto: Policija
Policija je po streljanju izdelala fotorobota osumljenca. Foto: Policija
Policija prijela strelca s postaje

Osumljenec je državljan Bosne in Hercegovine z začasnim bivališčem v Sloveniji, trenutno pa je v sodnem priporu, so za MMC povedali na PU Ljubljana.

Do streljanja je prišlo v zgodnjih jutranjih urah 11. decembra lani. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 49-letni voznik, ki je še vedno na zdravljenju v ljubljanskem kliničnem centru, okoli 5.30 pripeljal avtobus iz Kranja na glavno avtobusno postajo v Ljubljani. Storilec je stal na postajališču 8, kamor je zavijal tudi voznik avtobusa, zato mu je pohupal, da bi se umaknil.

Ujezilo ga je hupanje
Storilca je hupanje tako ujezilo, da je najprej vpil na voznika, nato pa izza pasu potegnil pištolo in voznika ustrelil skozi steklo. Po dejanju je pobegnil.

Informacije kapljale iz vse Slovenije
Policisti so po objavi fotorobota iz medijev dobivali informacije o morebitnem storilcu iz vse Slovenije, so sporočili s PU Ljubljana. Med njimi je bila tudi informacija, ki je pripeljala do osumljenca, ki so mu prostost odvzeli 31. decembra lani, 2. januarja pa je stopil pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

C. R.

Policija prijela strelca s postaje