Tožilstvo Walterja Wolfa sumi pranja denarja v zadevi Patria. Foto: BoBo
Tožilstvo Walterja Wolfa sumi pranja denarja v zadevi Patria. Foto: BoBo

Wolf je trenutno v Kanadi, tožilstvo pa ga sumi, da je v zadevi Patria opral ok 2,3 milijona evra. Ta denar mu je nakazal avstrijski posrednik v poslu Wolfgang Riedl, ki je sam od Patrie za provizije prejel 3,6 milijona evrov. Avstrijska preiskava v zadevi Patria se je začela prav zaradi Wolfovega neuspešnega poskusa, da bi v banki s svojega osebnega računa dvignil 2,3 milijona evra.

Po tem naj bi Wolf in Riedl denar prenakazala nazaj na Riedlovo podjetje RHG, od koder ga je Riedl prenakazal na račun Wolfovega podjetaj ICB v Liechtenstein. Del denarja pa naj bi celo v gotovini namenila za podkupnine v Sloveniji.

Sicer je bil Walter Wolf med soobtoženimi v zadevi Patria tako v Sloveniji kot tudi v Avstriji. V Sloveniji ga je sodišče zaradi odsotnosti izločilo iz postopka in izdalo mednarodno tiralico. Kanadsko sodišče bo o izročitvi Wolfa odločalo julija. Na dunajskem deželnem sodišču pa Walterju Wolfu, ki je bil med peterico obtoženih podkupovanja v zadevi Patria pa Wolfu sodbe zaradi odsotnosti niso izrekli. Wolf je sicer vse obtožbe zanikal.