Moški je svojo zunajzakonsko partnerico dvakrat ustrelil v prsni koš, nato pa storil samomor, so sporočili s PU-ja Novo Mesto. Foto: MMC RTV SLO
Moški je svojo zunajzakonsko partnerico dvakrat ustrelil v prsni koš, nato pa storil samomor, so sporočili s PU-ja Novo Mesto. Foto: MMC RTV SLO

Kriminalisti so ugotovili, da je 52-letni moški na hodniku stanovanjske hiše v prsni koš s pištolo dvakrat ustrelil svojo 48-letno zakonsko partnerico. Po dejanju je v eni izmed sob stanovanjske hiše storil samomor, je povedala Alenka Drenik s PU-ja Novo mesto. Moški je bil po prihodu policistov že mrtev, žensko pa so hudo poškodovano prepeljali v bolnišnico. Kljub hudim poškodbam naj ne bi bila več v smrtni nevarnosti.

Policija moškega januarja ovadila zaradi nasilja v družini
Policija je še sporočila, da je družinsko nasilje omenjenega para obravnavala že januarja 2011, ko je 48-letni podala kazensko ovadbo zaradi psihičnega nasilja. Novomeški policisti so osumljencu zato 4. januarja izrekli ukrep prepovedi približevanja in zaradi groženj zbirali obvestila, a niso našli dokazov, da ima moški v lasti orožje. To je takrat potrdila tudi njegova partnerica.

O ukrepu prepovedi približevanja so obvestili tudi Center za socialno delo Novo mesto in preiskovalnega sodnika, ki je ukrep podaljšal za 10 dni. Policisti o morebitnih kršitvah ukrepa prepovedi približevanja niso bili obveščeni, žrtev pa prav tako ni zahtevala njegovega podaljšanja. Moškega so sicer ovadili zaradi nasilja v družini.

Za umrlega je bila odrejena sodna obdukcija, novomeški policisti pa bodo o ugotovitvah kaznivega dejanja poskusa uboja in dejanja samomora obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novem mestu.