Na Notranjskem so policisti našli 11 sadik konoplje, medtem ko sta jih osumljenca obdelovala. Foto: MMC RTV SLO
Na Notranjskem so policisti našli 11 sadik konoplje, medtem ko sta jih osumljenca obdelovala. Foto: MMC RTV SLO

Na Policijski upravi v Ljubljani so pridobili informacije, da 31-letnik iz Ljubljane prodaja in proizvaja prepovedano konopljo, zato so pri njem izvedli hišno preiskavo.

Konoplja in tablete
Zasegli so mu okoli 115 gramov prepovedane rastline konoplje, elektronsko tehtnico, prenosni telefon, več pripomočkov za pakiranje prepovedanega mamila, dve rastlini konoplje, veliki okoli 80 in 110 centimetrov, in več različnih tablet, za katere sumijo, da so prepovedano mamilo ecstasy. Podali bodo kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Sadila na Notranjskem
Policisti iz Ljubljane so odvzeli prostost tudi 34- in 30-letniku iz Kranja, ki sta prav tako osumljena storitve kaznivega dejanja s področja proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Ugotovili so namreč, da sta na jasi v bližini naselja Pikovnik v občini Cerknica posadila več sadik rastline konoplje, da bi pridobila prepovedano mamilo. Prijeli so ju med obdelovanjem rastlin in zasegli 11 sadik konoplje različnih velikosti.

Pri obeh osumljencih so doma zasegli še okoli 270 gramov konoplje, ki je bila pripravljena za nadaljnjo preprodajo, elektronsko tehtnico in okoli 20 semen konoplje. Zoper oba bodo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.