Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Fotografija je simbolična. Foto: BoBo

Kot so pojasnili ljubljanski policisti, so bili o neljubem dogodku v bazenu v Mostah v Ljubljani obveščeni nekaj po 14. uri. Otrok je potreboval zdravniško pomoč, reševalci pa so ga odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Po navedbah policistov njegovo življenje ostaja ogroženo.

Policisti so opravili ogled kraja dogodka, vse okoliščine še preverjajo. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

To je že tretji primer utopitve v zadnjem tednu. Na reki Soči pri Solkanu je v sredo popoldne utonil 13-letni deček. V petek pa je človek utonil v reki Krki na območju občine Žužemberk.

Inšpektorat: Stanje na področju varstva pred utopitvami dobro

Na Inšpektoratu RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami pa so za Slovensko tiskovno agencijo ravno danes ocenili, da je stanje na področju varstva pred utopitvami v Sloveniji dobro, a to velja le za urejena kopališča, ki jih redno nadzirajo. Kot so pojasnili, so na naravnih in bazenskih kopališčih v zadnjih petih letih opravili v povprečju 116 nadzorov na leto, pri čemer jih je bilo lani le 90, saj veliko kopališč zaradi omejitvenih ukrepov ni obratovalo. V vseh teh letih na tem področju izvajajo nenapovedane nadzore. Rezultati kažejo, da je število reševalcev iz vode na kopališčih zadovoljivo: trikrat je bilo prisotnih 96 odstotkov potrebnega števila reševalcev, le enkrat 93,6 odstotka in enkrat celo 100 odstotkov. Pri usposobljenosti reševalcev iz vode je ta odstotek še višji, saj se giblje med 97,5 in 100 odstotki.

V bazenu na območju ljubljanskih Most se je utapljal otrok