Trčenje je bilo usodno za voznika osebnega avtomobila. Foto: PU Maribor
Trčenje je bilo usodno za voznika osebnega avtomobila. Foto: PU Maribor

Mariborski policisti so pojasnili, da so bili ob 10.29 obveščeni, da se je na regionalni cesti Ptuj–Trnovska vas, pri naselju Ločič, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena en osebni avtomobil in tovorno vozilo.

Policisti so ugotovili, da je skoraj 59-letni voznik osebnega avtomobila vozil od Ptuja proti Trnovski vasi. V izteku desnega preglednega ovinka je nenadoma zapeljal v levo, na nasprotno vozišče, po katerem je nasproti pravilno pripeljal 47-letni voznik tovornega vozila. Vozili sta čelno trčili, tovorno vozilo pa se je prevrnilo na bok. Voznik osebnega vozila je ostal ukleščen v vozilu. Na kraj dogodka so bili zaradi tega poleg policistov in reševalcev poslani tudi gasilci. Ti so voznika s tehničnim posegom rešili iz vozila. Ta se je v trčenju tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Voznika tovornega vozila pa so z reševalnim vozilom prepeljali v Splošno bolnišnico Ptuj. Dobil je lahke poškodbe.

Policisti vzrok, zakaj je voznik osebnega avtomobila nenadoma zavil na nasprotno vozišče, še preiskujejo. Voznika sta bila sicer v vozilih sama.