Za zdaj še ni znano veliko podrobnosti o nesreči. Foto: MMC RTV SLO
Za zdaj še ni znano veliko podrobnosti o nesreči. Foto: MMC RTV SLO
Huda nesreča v Avčah

Vzrok za nesrečo pristojni organi še preiskujejo, nesreča pa naj bi se zgodila med spustom v zelo globok jašek. Pri tem naj bi se utrgala jeklenica na žerjavu, s pomočjo katerega so se spuščali delavci. Po podatkih Policijske uprave Nova Gorica sta umrla 37-letni delavec in njegov 49-letni sodelavec, oba iz podjetja Primorje GEO Tehnik. Telesne poškodbe sta dobila tudi 22- in 27-letni delavec istega podjetja, prvi je bil huje poškodovan, zato so ga s helikopterjem prepeljali v ljubljanski Klinični center.

Nesreča se je zgodila okoli 3.30 zjutraj, pri reševanju pa je sodelovalo tudi 17 gorskih reševalcev. Mesto nesreče je približno 400 metrov zračne linije od strojnice prihodnje črpalne hidroelektrarne, kjer naj bi danes izkopali še zadnje metre navpičnega jaška za cevovod. Na gradbišču naj bi bilo za varnost ustrezno poskrbljeno.

Iz Soških elektrarn, ki so investitor objekta, so sporočili, da njihov direktor Vladimir Gabrijelčič globoko obžaluje dogodek. Gradnja jaškov in predorov je bilo vedno težko in nevarno delo, zato so združili vse znanje in izkušnje, pridobljene z gradnjo podobnih objektov, so poudarili in dodali, da je zato "dogodek tako investitorja kot izvajalce toliko bolj pretresel". V podjetju zagotavljajo, da bodo sodelavcem in družinam ponesrečenih pomagali po najboljših močeh.

C. R.

Huda nesreča v Avčah