Prometna nesreča je bila usodna za enega od dveh udeležencev nesreče. Foto: BoBo
Prometna nesreča je bila usodna za enega od dveh udeležencev nesreče. Foto: BoBo

Kot so sporočili s PU Maribor, sta bila v nesreči udeležena voznik osebnega avtomobila znamke Audi in njegova sopotnica. 29-letni voznik je vozil po regionalni cesti iz smeri Svete Trojice proti Oseku. Zunaj naselja Zgornje Verjane v levem nepreglednem ovinku po klancu navzdol vožnje ni prilagodil tehničnim in drugim lastnostim ceste ter svojim sposobnostim, zaradi česar je zapeljal desno z vozišča na travnato površino, kjer je s sprednjim levim delom vozila trčil v prometni znak z betonskim temeljem.

Nato se je vozilo s sprednjim delom zarilo v zemljo, avto pa dvignilo v zrak in ga obrnilo tako, da je po nekaj metrih s streho trčilo v deblo večjega drevesa, nato pa obstalo na kolesih. Voznik je v nesreči utrpel lahke telesne poškodbe, njegova sopotnica pa je zaradi poškodb na kraju nesreče umrla.

V nesreči so posredovali poklicni gasilci iz Maribora in prostovoljni gasilci iz Gornje Radgone, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili po vozišču razlite motorne tekočine in pomagali reševalcem nujne medicinske pomoči iz Lenarta.