Plaža Zrće na Pagu je priljubljena med mladimi. Foto: MMC RTV SLO
Plaža Zrće na Pagu je priljubljena med mladimi. Foto: MMC RTV SLO

Kot je za MMC povedal oče enega izmed napadenih mladeničev, se je incident zgodil okoli 2.00 v soboto, ko je k trem slovenskim mladostnikom (stari so 19, 20 let) pristopila skupina od 15 do 20 domačinov.

Po pripovedovanju ogorčenega očeta so domačini fante spraševali po heroinu, in ko so jim ti odgovorili, da se s tem ne ukvarjajo, so enega izmed njih prijeli in ločili od preostalih dveh, v druga dva pa začeli metati kamenje. "Enega izmed njiju so nato zbrcali na tla in mu strgali srajco," je povedal oče in dodal, da sta oba poškodovana, eden pa ima po hrbtu modrice in na glavi odrgnine.

Napadeni so se želeli zateči v diskoteko, vendar varnostnik enega, z izgovorom, da je okrvavaljen in brez srajce, ni želel spustiti. Redarji tako niso ukrepali, v pretepu pa so se za napadene zavzeli neki nemški turisti. Fantje so se po incidentu prestrašeni odpeljali v Slovenijo, ne da bi o dogodku obvestili policijo.

Kot je izrecno poudaril oče, pri dogodku ni bilo znamenj, da je bila trojica napadena zato, ker prihajajo iz Slovenije. Zgodbo je MMC-ju posredoval, ker je želel mlade, ki se odpravljajo na počitnikovanje na znano paško plažo, opozoriti na morebitno nevarnost.