Policija je prostost odvzela 33-letnemu državljanu Srbije. Foto: BoBo
Policija je prostost odvzela 33-letnemu državljanu Srbije. Foto: BoBo

za več tisoč evrov letnih vinjet.

Policija je bila 8. decembra obveščena o sumljivih transakcijah z bančnimi karticami na dveh bencinskih servisih na območju Ajdovščine in nato še o sumljivih transakcijah na bencinskem servisu na območju Šempetra pri Gorici.

Na podlagi opisa neznanca so novogoriški policisti v Šempetru pri Gorici 33-letniku odvzeli prostost ter ga privedli na policijsko postajo. V postopku so mu policisti zasegli ponarejene bančne kartice ter ponarejen osebni dokument, s katerimi je dokazoval "lastništvo" bančnih kartic.

"Kupoval" na več bencinskih servisih
Kot je ugotovila policija, je moški na dveh ajdovskih bencinskih servisih uspešno izvršil tri transakcije z bančnimi karticami in tako kupil letnih vinjet za osebna vozila v višini več tisoč evrov. Kasneje je bilo ugotovljeno, da so bančne kartice ponarejene.

Podobno dejanje, sicer z drugimi karticami, je želel izvesti še na bencinskem servisu na območju Šempetra pri Gorici, vendar so bile transakcije neuspešne. Zaposleni na bencinskem servisu so takoj po odhodu neznanca obvestili policiste, ki so moškega izsledili in mu odvzeli prostost.