Voduška so kriminalisti aretirali poleti 2012 na Trojanah, v trenutku, ko naj bi prejemal denar. Foto: BoBo
Voduška so kriminalisti aretirali poleti 2012 na Trojanah, v trenutku, ko naj bi prejemal denar. Foto: BoBo

Vodušek je na celjskem okrožnem sodišču sicer predlagal izločitev nekaterih dokazov, ki naj bi bili pridobljeni na nezakonit način. Predlagal je tudi izločitev okrožne sodnice Marjane Topolovec Dolinšek, ker naj bi bila seznanjena s temi dokazi.

Tožilka Simona Kuzman Razgoršek je njegovim predlogom nasprotovala, narok pa je bil prekinjen, ker se mora sodnica opredeliti do predlogov Voduška in njegovega zagovornika Boštjana Penka. Sodnica Topolovec Dolinšek je še pojasnila, da se ne bo izločila, ker je ta predlog neutemeljen.

Vodušek je novembra lani zahteval tudi izločitev vseh sodnikov celjskega okrajnega in okrožnega sodišča ter višjega sodišča v Celju ter delegacije pristojnosti sodišča. Zahteval je tudi prestavitev sojenja v Ljubljano, ker sodnikom v Celju ne zaupa, po njegovi oceni pa bi bila prestavitev tudi ekonomičnejša. Topolovec Dolinšek je novembra lani Voduškovo zahtevo po izločitvi celjskih sodnikov zavrnila.

Vodušek je novembra na sodišču pojasnil le, da se ne čuti krivega. Ni šlo za izsiljevanje, ampak za maščevanje Korošca in Stiplovška ob podpori ene izmed odvetniških družb, je takrat dejal. Vodušek naj bi namreč pridobil neke dokumente, ker pa jih ni hotel novinarsko uporabiti, sta se mu omenjena odločila maščevati. Vseskozi se je pogovarjal le o oglaševanju na njegovi televiziji, je dejal Vodušek.

Obtožnica zoper Vladimirja Voduška je bila vložena konec oktobra 2012, kriminalisti pa so ga aretirali tri mesece prej na Trojanah, v trenutku, ko naj bi prejemal denar.

350.000 evrov v zameno za molk?
Skupaj z velenjskim podjetnikom Stanislavom Gabercem, ki je krivdo že priznal, naj bi Vodušek oškodovancema grozil, da bo podrobnosti o njiju razkril v medijih, v zameno za molk pa naj bi zahteval 350.000 evrov v gotovini ali odkup njegovih terjatev v znesku 160.000 evrov.

Gaberc je krivdo priznal na predobravnavnem naroku oktobra lani in bil pogojno obsojen na 14 mesecev zapora s preizkusno dobo treh let. Ker je brez službe in premoženja, kot invalid tretje kategorije pa prejema samo 200 evrov invalidnine, ga je sodišče oprostilo plačila sodnih stroškov.