Ker se na njihove znake voznik enoprostorca ni odzival, so policisti zapeljali predenj in ga skušali ustaviti s počasno vožnjo. Foto: PU Novo mesto
Ker se na njihove znake voznik enoprostorca ni odzival, so policisti zapeljali predenj in ga skušali ustaviti s počasno vožnjo. Foto: PU Novo mesto

V sredo ob 6.30 so policisti specializirane enote za nadzor državne meje, ki delujejo na območju novomeške policijske uprave pri Bukošku, z modrimi lučmi in sireno ustavljali osebno vozilo, saj so sumili, da voznik prevaža več ljudi, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Potem ko se voznik na to ni odzval, ga je policistom uspelo prehiteti in želeli so ga ustaviti s počasno vožnjo pred njim. Obe vozili sta zmanjševali hitrost, voznik enoprostorca je najprej skušal policiste obvoziti, nato pa se je odločil za beg – tik preden se je vozilo ustavilo, je skočil iz njega in stekel v gozd. Enoprostorec brez voznika se je pri tem peljal še naprej in trčil v zadnji del službenega vozila policije.

Pri trku ni bil poškodovan nihče, voznik še vedno na begu

S Policijske postaje Novo mesto so sporočili, da je bilo v enoprostorcu osem državljanov Bangladeša in Indije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Pri trku enoprostorca v zadnji del policijskega vozila niso bili poškodovani, v postopek so jih prevzeli brežiški policisti.

Voznika vozila, šlo naj bi za državljana Slovenije, ki je pobegnil v gozd, policisti še iščejo zaradi suma storitve kaznivega dejanja pomoči pri nezakonitem prestopu državne meje.

V zadnjih 24 urah so sicer na območju Policijske uprave Novo mesto prijeli 52 tujih državljanov, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo. Vsi so bili prijeti v Posavju, prihajajo pa iz Bangladeša, Indije, Pakistana, Afganistana, Kube, Konga in Burundije. Postopki z njimi še niso končani, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.