Anes Selman je izginil brez sledu. Foto: BoBo
Anes Selman je izginil brez sledu. Foto: BoBo

Poročali smo, da so bili Selman in še trije obsojenci v torek izpuščeni na prostost, ker tožilstvo v sklepnem govoru ni predlagalo podaljšanja pripora.

To je storilo šele pozneje, zunajsodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča pa je nato v petek za vse štiri obsojence v zadevi Balkanski bojevnik odredil pripor.

Marka Bublića in Dejana Zupana so priprli še isti dan, tudi Sandra Udrih se je znašla v hišnem priporu, Anesa Selmana, ki je bil zaradi vpletenosti v mednarodno mrežo preprodajalcev kokaina na prvi stopnji obsojen na deset let zapora, pa niso mogli najti.

Dejan Marković, zagovornik Anesa Selmana, obsojenega v zadevi Balkanski bojevnik, je zatrdil, da s svojo stranko ni v stiku in ne ve, kje je. Marković je povedal, je bil s Selmanom nazadnje v stiku, ko je prejel predlog tožilstva za odreditev pripora. "Zoper sklep o odreditvi pripora sem vložil pritožbo in to je vse, kar vem o zadevi, drugo spremljam po medijih," je dejal ter dodal, da mu Selman morebitnega pobega ni nikoli omenjal.