Na ljubljanski urgenci je bilo v noči na 1. januar pestro. Foto: MMC RTV SLO
Na ljubljanski urgenci je bilo v noči na 1. januar pestro. Foto: MMC RTV SLO
Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 174-krat posredovali na javnih krajih in 59-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 16 kršilcev. Foto: MMC RTV SLO

Kot so pojasnili na kirurškem delu urgence Univerzitetnega kliničnega centra, so med 50 poškodovanci oskrbeli 10 huje poškodovanih. Opravili so dva velika operacijska posega in 30 manjših. Zaradi petard je bilo poškodovanih pet ljudi, med njimi huje en človek, ki je dobil poškodbe na rokah in obrazu. Obravnavali so tudi hudo poškodbo z nožem - fanta, ki jo je dobil, so takoj operirali. Vreznih poškodb zaradi pretepov je bilo še več, deset ljudi, ki so obiskali urgenco, pa je bilo poškodovanih v prometnih nesrečah.

Vabljeni k branju:
Dravograd: Zaradi požara evakuiranih čez 50 ljudi

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola sedem pridržanih
Policisti so obravnavali 35 prometnih nesreč. V eni izmed njih se je en človek huje poškodoval, sedem pa se jih je poškodovalo lažje. Po podatkih generalne policijske uprave pa so policisti obravnavali še 233 kršitev javnega reda in miru ter 50 kaznivih dejanj. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali sedem voznikov. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 22 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, osem tatvin in tri kazniva dejanja nasilja v družini.

Ponoči nekajkrat tudi zagorelo
Veliko dela so imeli tudi gasilci. Kot so pojasnili na Centru za obveščanje RS-a, je v Robindvoru v Dravogradu ob 5. uri zjutraj zagorelo na balkonu stanovanjskega bloka, ogenj pa se je razširil tudi na ostrešje. Zaradi požara se je udrl desni del strehe.

Gorelo je tudi v Štorah, kjer so bili štirje ljudje zaradi možnosti zastrupitve z ogljikovim monoksidom prepeljani v Zdravstveni dom Celje. S tem plinom se je zastrupila še družina, ki je praznovala na Veliki planini. V dolino so jih s sanmi prepeljali gorski reševalci.

Gasilci na delu predvsem zaradi pirotehničnih sredstev
Več težav pa so jim povzročila pirotehnična sredstva. V občini Vojnik je pred polnočjo pirotehnično sredstvo prebilo salonitno ploščo na strehi in sprožilo požar na podstrešju stanovanjske hiše. V Celju sta v Pohorski ulici zaradi pirotehničnega sredstva zagorela lesena stena in okno na balkonu stanovanjskega bloka, v Pucovi ulici pa je zaradi pirotehničnega sredstva zagorel stol na balkonu stanovanjskega bloka. V Ajdovščini se je proti polnoči na trgu zaradi odvrženih petard vnelo osebno vozilo.

M. N.