Foto:
Foto:
Armin Meiwes je ubil in pojedel svojo žrtev.

42-letni Meiwes, doma iz Rotenburga, je na sodišču povedal, da je jesti človeka zanj pomenilo religiozno dejanje. Meiwes je žrtev našel prek spletnega oglasa, kjer je iskal nekoga, ki bi ga lahko pojedel. Na oglas naj bi se po besedah Meiwesa prijavilo več sto ljudi.

Obtoženi je dejanje posnel
Policija, ki je decembra lani preiskala Meiwesov dom, je v zamrzovalniku odkrila dele človeškega telesa, našla pa je tudi videoposnetek, ki prikazuje, kako je Meiwes žrtvi odrezal penis, nato pa sta ga skupaj z žrtvijo pojedla. Žrtev naj bi deset ur kasneje padla v nezavest, Meiwes pa naj bi jo nato večkrat zabodel s kuhinjskim nožem, jo razrezal, dele telesa pa je shranil v zamrzovalniku ali pa jih je zakopal na vrtu svoje hiše.

Meiwes je na sodišču dejal, da mu je žrtev, ki naj bi bila po njegovem mneju zelo inteligentna in naj ne bi kazala znakov motenosti, povedala, da si je že od otroštva želela, da bi jo nekdo razkosal in pojedel. Obtoženi je žrtev povabil na svoj urejeni dom v Rotenburgu in jo ubil v "mesarski sobi", kjer je namestil mesarske kavlje, kletko in mesarsko mizo.

Več sto prijavljenih na oglas
Žrtev, 43-letnega računalniškega strokovnjaka, je obtoženi spoznal prek spletnega oglasa, kjer je iskal moškega, starega med 18 in 25 let, ki bi bil pripravljen, da bi ga Meiwes pojedel. Na oglas naj bi se v enem letu prek elektronske pošte prijavilo okoli 430 ljudi, Meiwes pa se je nato srečal s petimi kandidati, ki pa niso bili pripravljeni umreti, ampak so si, po besedah Meiwesa, želeli samo perverznih spolnih odnosov.

Kanibal iz Rotenburga
Meiwes, ki so ga novinarji poimenovali "Kanibal iz Rotenburga", je na sodišču jasno in sproščeno opisal vso dogajanje, kar je močno presenetilo javnost, ki je bila prisotna na sojenju. Obtoženi je povedal, da ga je h kanibalizmu pripeljalo to, da je odraščal sam z dominantno materjo, zato si je vedno želel brata, ki bi postal del njega.

Nemčija ne prepoveduje kanibalizma
Primer predstavlja tudi pravniški problem, saj nemška zakonodaja izrecno ne prepoveduje kanibalizma. Tožilci so Meiwesa sicer obtožili umora, potem ko so psihiatri ocenili, da je sposoben prisostvovati sodnemu procesu. Zanj zahtevajo dosmrtno zaporno kazen, odvetniki obtoženega pa se sklicujejo na to, da je žrtev pristala na umor, kar naj bi bilo enako kot nezakonita evtanazija, za katero je predvidena kazen do petih let zapora.