Pri dveh osumljencih so našli sadike konoplje v koruzi. Foto: Policija
Pri dveh osumljencih so našli sadike konoplje v koruzi. Foto: Policija

11. septembra so policisti iz Murske Sobote opravili hišno preiskavo pri 30-letnem osumljencu z območja UE Lendava.

Mati osumljenega je policistom sama izročila 85 sadik konoplje, visokih od 110 do 240 cm, nekaj jih je raslo na njivi s koruzo, nekaj pa jih je osumljenec sušil na podstrešju.

Nekaj dni prej, 7. septembra, sta policista Policijske postaje Lendava med nadzorom cestnega prometa pri mladoletnem sopotniku v osebnem vozilu našli 14 zavitkov konoplje (40 gramov).

12. septembra 2007 so policisti iz Gornje Radgone na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo tudi pri 27-letnem osumljencu z območja UE Gornja Radgona in na njivi, posejani s koruzo, našli 64 sadik konoplje, ki so bile visoke tri metre. Ker so rastline konoplje že prerasle koruzo, je osumljenec vrh vsake konoplje z vrvico privezal k tlom, da se ni videla iz koruze. Pri preiskavi so našli tudi 14 nabojev kalibra 5.6 mm, na motornem kolesu pa je imel nameščeno ponarejeno registrsko tablico.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa z mamili bo zoper osumljence podana kazenska ovadba.