Cigarete so bile pod zadnjimi sedeži, pri rezervnem kolesu in armaturni plošči. Foto: EPA
Cigarete so bile pod zadnjimi sedeži, pri rezervnem kolesu in armaturni plošči. Foto: EPA

Zamrznjene živali so cariniki našli v soboto v avtomobilu italijanskega državljana, ki jih je skril v potovalno torbo za sovoznikovim sedežem, v prtljažnik in rezervno kolo. Carinikom je dejal, da ni vedel, da bi moral blago prijaviti carinski kontroli.

Zaseženo blago so cariniki predali higienski službi, ki ga bo uničila, zoper kršitelja pa je bil sprožen postopek zaradi kršitve zakona o izvajanju carinskih predpisov Evropske skupnosti.

Z otrokom hotel zavesti carinike
V poostrenem nadzoru v nedeljo pa so cigarete najprej našli pri rezervnem kolesu in armaturni plošči. Ker so sumili, da so cigarete še drugod, so vsem štirim potnikom dejali, naj izstopijo iz avtomobila, ki je sicer imel avstrjske registrske tablice, vendar je voznik prosil, ali lahko na zadnjih sedežih ostane njegova bolna mladoletna hči.

Cariniki so mu dovolili, a so pod zadnjimi sedeži kmalu otipali zavoje cigaret, zato je voznik prizal, da njegova hči le ni bolna, cariniki pa so na zadnjem sedežu našli večino pozneje zaseženega blaga. Zoper voznika so podali predlog sodniku za prekrške, plačati pa je moral 650 evrov varščine.