Tomažu Drolcu za kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic grozi do pet let zapora. Foto: BoBo
Tomažu Drolcu za kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic grozi do pet let zapora. Foto: BoBo

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic v zvezi s poslovanjem Občine Komenda so kriminalisti PU Ljubljana decembra lani podali kazensko ovadbo na tožilstvo. Po poročanju časnika Žurnal naj bi ovadili ravno župana Drolca, ki mu za kaznivo dejanje grozi kazen od treh mesecev do petih let zapora.

"Samo z lepimi besedami se ne da nič storiti"
Tomaž Drolec je svetnikom občine Komenda že konec maja priznal, da se samo z lepimi pismi ne da nič storiti in da se je v preteklosti "počutil kot največji mafijec", ko je za pridobitev soglasij pristojnim nesel 16.000 ali 26.000 evrov. Štiri mesece pozneje (septembra lani) je posnetek seje, za katero je tudi Drolec vedel, da se snema, prišel v javnost.

"Točno sem vedel, koliko moram komu nesti, da sem dobil podpisana soglasja. In če mislite, da ni treba nikomur nič dati po ministrstvih, ste se hudo zmotili," ga je bilo še mogoče slišati reči na posnetkih. Pozneje je Drolec sicer zanikal podkupovanje, tožilstvo pa je že septembra potrdilo, da primer preiskuje.