SMC in SLS stroškov kampanje ne želita razkriti. Foto: EPA
SMC in SLS stroškov kampanje ne želita razkriti. Foto: EPA

Finance poročajo, da v SLS ne razkrivajo, koliko bodo znašali stroški za julijske volitve. Zatrjujejo pa, da bodo ti precej manjši kot leta 2011, ko so znašali nekaj manj kot 300 tisoč evrov. Trenutno finančno stanje stranke je po njihovih besedah stabilno, saj nimajo dolgov v obliki kreditov. Leta 2011 je stranka za državnozborske volitve vzela kredit v višini 230 tisoč evrov oziroma 330 tisoč evrov, vendar je ta znesek vseboval tudi znesek takojšnjega plačila odprtega kredita.

SLS bo največ denarja namenil stiku z ljudmi
Kampanjo bodo financirali iz lastnih sredstev in tekočega poslovanja, denar pa bodo porabili za oglaševanje na spletu in tiskanje plakatov oziroma letakov. Največji del kampanje bodo namenili stiku z ljudmi, a pri tem ne bodo najeli nobenega prevoznega sredstva (avtobus).
Kampanja SMC bo skromna
Stranka, ki ji javnomnenjske ankete kažejo najbolje, zatrjuje, da bo kampanja v skladu s finančnimi zmožnostmi novonastale stranke in bo zato zelo skromna. "Skušali bomo narediti čim več s čim manj denarja. Za volilno kampanjo nismo najeli nobene agencije. Naši sodelavci so prostovoljci, ki žrtvujejo svoj čas in strokovno znanje."

T. P.