"Potrebna je davčna prevetritev, uvedli bomo davčne blagajne," pravi predsednik stranke Verjamem, Igor Šoltes. Foto: BoBo

"Uvedli bomo davčne blagajne, davčno olajšavo za državljane na podlagi zbranih računov in nižjo stopnjo davka na dodano vrednost za storitve v turizmu," je danes povedal predsednik stranke Igor Šoltes in izpostavil, da je davčno politiko in državni proračun treba gledati celostno. Znižanje davkov namreč po njegovih besedah morda neposredno pomeni manj priliva v proračun, a dolgoročno nasprotno. Pomeni razbremenitev družinskih proračunov, večjo potrošnjo.

V stranki Verjamem napovedujejo, da bodo vsakega delodajalca, ki bo zaposlil novega delavca, v prvih šestih letih oprostili pačila prispevkov za štiri mesece na vsako leto zaposlitve.

Šoltes pravi, da so potrebne tudi spremembe v zdravstvu, in sicer "izboljšanje upravljanja bolnišnic, preprečitev zlorabe pri naročanju zdravil in opreme, razmejitev dela zdravnikov v javnem in zasebnem zdravstvu ter onemogočanje preskakovanja vrst na podlagi zvez in poznanstev".

Med ključnimi cilji stranke so še: hitrejše izdajanje in poenotenje cen za gradbeno dovoljenje, vzpostavitev sistema odgovornosti javnih uslužbencev za slabo delo ali za nedelo, sprememba javnega naročanja tako, da bodo javne institucije nabavljale več lokalno pridelane hrane, pravičnejše cene vrtcev in znižanje stroška, ki ga za vrtec plačujejo starši.

B. J.