Alenka Bratušek, ZaAB. Foto: BoBo
Alenka Bratušek, ZaAB. Foto: BoBo


"Če pride v državo trojka, bo brezposelnih še več ljudi, tudi mladih. To se ne sme zgoditi. Tega nas mora biti strah na teh volitvah, da bi nekdo spet želel pripeljati trojko v našo državo," je na soočenju TV Slovenija povedala Alenka Bratušek.

Strategije prodajanja državnega premoženja po njenih besedah še vedno nimamo in bi jo morali sprejeti s širokim soglasjem. Ko bi jo sprejeli, pa je ne bi smeli spreminjati, saj s tem dajemo vtis neresnosti, je dodala. “Mercator je bil prodan pod mizo leta 2005. Takšni tajkunski politiki je treba reči ne v prihodnosti,” je prepričana Bratuškova.

Slovenija je po njenem mnenju na pravi poti. “Brezposelnih je manj in še manj jih bo, prisotna je gospodarska rast. To je prava smer,” je prepričana. Navedla je, da so znižali prispevne stopnje delodajalcev za mlade za 16 odstotkov ter pridobili evropska sredstva in uvedli jamstvene sheme. “Lepo je pred volitvami obljubljati manjše davke, a naj potem povedo tudi, kje bodo vzeli na drugi strani. Z ZUJF-om 2 morda?” se je vprašala. Najboljši način, kako zapolniti državni proračun, je po njenem mnenju gospodarska rast. Še vedno stoji za svojo izjavo, da proračun leta 2015 še ne bo uravnotežen, bo pa srednjeročno uravnotežen. Prednostna naloga pa morajo po njenem prepričanju ostati mladi, zato so na tem področju znižali stroške delodajalcem, če zaposlijo mlado osebo.

J. B.

Volitve 2014 - prvo soočenje
Volitve 2014 - prvo soočenje