Foto:
Foto:

Preden se podate na pot, obvezno preverite, kateri je najcenejši način, da pridete na želeno destinacijo. Če se odpravljate v daljne kraje in nameravate potovati z letalom, obvezno preverite vse letalske ponudnike. Preverite tudi, ali bi lahko na izbrano destinacijo poleteli ceneje iz bližnjih, sosednjih letališč. Nekatere letalske družbe ponujajo posebne popuste tudi za stalne potnike. Če je vaša pot v tujino poslovne narave, preverite, ali vam vaša letalska družba lahko ponudi ugodnejšo namestitev v kraju, kamor se odpravljate.

Tudi če se na pot odpravljate z vlakom, se pozanimajte o morebitnih popustih, sploh če ste študentje ali upokojenci.

V primeru, da boste v nekem kraju prebivali več kot le nekaj dni, si omislite tedenske ali mesečne vozovnice za tamkajšnji javni prevoz. Če pa želite za en dan najeti vozilo, ne pozabite, da številne izposojevalnice avtomobilov ponujajo popust med vikendi.

Razmislite tudi o možnosti najema nekoliko boljšega vozila, saj lahko včasih že za malce višjo ceno dobite precej bolj varno in udobno vozilo; včasih se najcenejša možnost ne bo izkazala tudi kot najugodnejša, sploh če vas bo vaš jekleni konjiček pustil nekje na cesti.

Obvezno preverite vso ponudbo - cene prevoza, prenočišč, hrane - na internetu, saj lahko včasih dobite popust pri rezervaciji prek spleta. Včasih lahko prihranite pri nastanitvah, če ste imetniki posebnih plačilnih kartic.

Pred potovanji v eksotične kraje se obvezno pozanimajte, kje se najbolj splača zamenjati valute. Tudi tu si lahko pomagate z internetom, ki poleg uradnih tečajev ponuja številne nasvete popotnikov.