Sodobne informacijske poti vodijo tudi k drugačnemu, mednarodnemu sklepanju poslovnih stikov. Foto: EPA
Sodobne informacijske poti vodijo tudi k drugačnemu, mednarodnemu sklepanju poslovnih stikov. Foto: EPA

Ali pa: slovensko podjetje išče dobavitelja za stekleničke za parfume temnih barv (zelena, rdeča, modra, itd.), velike 250 ml, 100 ml, 50ml, 40 ml, 30 ml, 20 ml in 10 ml z navojem za razpršilce oziroma z razpršilci.

Glede na to, da si slovenska država želi kar najširšega razrasta podjetništva, poroka razvoja in konkurenčnosti, in ga z določenimi, že uveljavljenimi instrumenti tudi spodbuja (npr. Japti in olajšana registracija podjetij), čeprav iz poslovnih krogov nanjo še vedno letijo očitki o neprimerni davčni politiki, vam pri zagonu novoustanovljenega podjetja ter vzpostavljanju prvih stikov lahko pomaga tudi spletna Mednarodna borza ponudbe in povpraševanja, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije.

Namenjena je domačim in tujim podjetjem, ki iščejo poslovno sodelovanje. Čeprav v bazi oglašujejo tudi velika podjetja, je namenjena predvsem malim in srednje velikim podjetjem in podjetnikom, ki šele vstopajo na tuje trge oziroma iščejo sodelovanje s slovenskimi podjetji. V bazi je več 1.000 aktualnih slovenskih in tujih poslovnih oglasov (ponudb in povpraševanj proizvodov, storitev, tehnologij, poslovnih prostorov) na leto. Poslovni oglasi so v bazi 12 mesecev, na vašo željo pa se jih lahko prej briše ali podaljša.

Poslovni subjekt, ki išče ali želi ponuditi svoje blago, opremo, proste zmogljivosti, storitve, tehnologijo ali druge oblike poslovnega sodelovanja izpolni prijavni obrazec, za storitev pa plača ne previsoke naročnine.

Vnos poslovnih oglasov je za člane partnerskih institucij BREZPLAČEN in zagotavlja prenos v bazo, objavo na medmrežju ter v specializiranih slovenskih in tujih medijih. Medije izberete sami ob vnosu. Za plačilo je mogoča tudi objava v mednarodnem sistemu WCN, ki povezuje več kot 10.000 cehovskih zbornic po svetu.

Borza ponudb in povpraševanj omogoča tudi izbiro posrednika, kar pomeni, da se namesto vaših naslovnih podatkov v medijih prikazuje naslov posrednika. Za posrednika si lahko izberete drugo podjetje, lahko pa to vlogo brezplačno za vas prevzamejo upravljalci spletne borze.

Lan Dečman