Na omenjeni spletni strani je pri tehniki večja izbira. Foto: EPA
Na omenjeni spletni strani je pri tehniki večja izbira. Foto: EPA

Izbor je res pester, izkaže pa se, da je stran vsekakor boljša za nakupe tehnike, kot pa denimo nogavic.

A tudi pri internetnih nakupih se je že pojavilo dejstvo, da se nikakor ne moremo prebiti čez goro podatkov in ponudb in smo nenehno v skrbeh, saj smo lahko kaj spregledali in za neko stvar plačali mnogo več, kot bi sicer, če bi še malo pobrskali po straneh različnih trgovin.

Pri enem izmed svojih spletnih nakupov sem naletel na zanimivo spletno stran, ki me je odrešila neskončnega brskanja. Imenuje se Supercena, na njej pa ponudniki različnih izdelkov "tekmujejo" med seboj glede na ponudbo. Ko izbirate izdelek, na voljo je vse, od nogavic do računalnikov in pnevmatik, samo označite svoje kriterije in izberete. Iskalnje lahko prilagodite glede na ceno in proizvajalca.

Denimo, da kupujete prenosnik. Na voljo imate 200.000 SIT, hočete pa neko določeno znamko. Iskalnik vam nato izpiše ponudbe in vi se takoj na eni strani prepričate, kje dobite največ za toliko denarja. Ali pa, denimo, da kupujete točno določen izdelek - vpišete ime in iskalnik vam pove, kje ga je mogoče kupiti in koliko tam stane. Izberete najcenejšega oziroma najbližjega, odvisno pač od potrebe.

Poleg artikla in cene je še povezava s trgovcem, ki ponuja ta izdelek, tako da lahko izdelek naročite kar prek spleta ali pa se po njega zapeljete. Izbor je res pester, izkaže pa se, da je stran vsekakor boljša za nakupe tehnike, kot pa denimo nogavic, saj večina trgovin s tehniko prek spleta ponuja svoje izdelke, medtem ko nogavice le peščica, tako da pazite ko izbirate. Pa veselo zapravljanje!

Mitja Kandare

Izbor je res pester, izkaže pa se, da je stran vsekakor boljša za nakupe tehnike, kot pa denimo nogavic.