Recept za kuhano vino ni nobena državna tajnost, zato ga lahko hitro skuhate tudi sami. Foto: RTV SLO
Recept za kuhano vino ni nobena državna tajnost, zato ga lahko hitro skuhate tudi sami. Foto: RTV SLO

Božično-novoletni čas je tudi čas velike nakupovalne mrzlice, ampak vseeno lahko pazimo, čemu namenjamo svoj denar. Izdelki, ki nam jih ponujajo stojnice v večjih mestih, so sicer zelo mamljivi. Seveda, zakaj si jih ne bi privoščili, ampak v zdravi meri. Namesto da s prijatelji spijemo na litre kuhanega vina, kjer en kozarček stane 400 tolarjev in več, lahko prijatelje povabimo k sebi domov in tam pripravimo prav tako okusno kuhano vino.

Enako je s slaščicami. Zakaj se ne bi malo pozabavali v lastni kuhinji in spekli kakšen kolač, ki ga lahko popolnoma prilagodite svojemu okusu.

Na stojnicah najdemo tudi različne svečke, posodice, okraske, ki jih pravzaprav ne potrebujemo. Ste kdaj pomislili, da bi vklopili svojo domišljijo in kaj podobnega izdelali sami? S tem lahko zelo zaposlite tudi svoje otroke, če jih imate.

Ali pa novoletne voščilnice. Bodite izvirni, kupite le najnujnejši material in jih izdelajte sami. Navdih naj vam bodo narava in elementi, ki jih tam najdete. Spomnite se kdaj na to, da je včasih izvirnost bolj zaželena kot pa cena. To naj še posebej velja pri darilih.

Ana Jurišič