Voditeljica lota bo morda izrekla številke, ki bodo iz vas naredile milijonarja. Foto: RTV SLO
Voditeljica lota bo morda izrekla številke, ki bodo iz vas naredile milijonarja. Foto: RTV SLO
Glavnega dobitka se ne bi veselili le vi, ampak vaša širša okolica. Foto: EPA

Že pogled na dolge vrste pred vplačilnimi okenci, ko se ta začenjajo zapirati, pove, da vlada prava evforija. Seveda, ljudje v vrsti imajo v glavi le en načrt. Obkrožiti zmagovito kombinacijo. Pa ste se kdaj vprašali, kako bi se odzvali, če bi voditeljica na televiziji prebrala številke, ki ste jih dejansko obkrožili?

Najprej bi seveda skakali od veselja in kričali. Potem pa bi na račun prejeli bajni znesek. Pogled na številko bi vas najprej razočaral, saj ste v evforiji najverjetneje pozabili, da vam bodo od zneska odšteli davek od iger na srečo.

Sladki stres
Ljudje se s tako količino denarja niti ne znajdejo. Nenadoma so izpostavljeni nepričakovanemu stresu. Najpogosteje nimajo odgovora na vprašanje, kaj bodo z dobljenim denarjem naredili. Eno so fantazije, ko le sanjamo o nakupih, ki nam bi jih loterijski denar omogočil, drugo pa je dejanskost, ko ta denar v resnici leži na našem tekočem računu.

Spoznalii boste vse sorodnike
Poleg tega se vam bo ob odebeljeni denarnici najverjetneje zgodilo, da se bo močno razširil vaš krog prijateljev in sorodnikov.

In kaj vam lahko svetujemo, če ste slučajno rojeni pod srečno zvezdo in ste obenem še naš bralec? Zamrznite prejeti denar na računu in počakajte toliko časa, da se "streznite" in tehtno premislite, kako ga boste porabljali.

A. J.