Novo letalo je prišlo iz Nemčije. Foto: MMC RTV SLO
Novo letalo je prišlo iz Nemčije. Foto: MMC RTV SLO
Novo letalo Adrie Airways

Letalo je slovenskemu letalskemu prevozniku izročil Airbusov dobavni center iz Hamburga v Nemčiji. S tem in z drugim letalom A319 bo Adria dokončala največjo prenovo flote v zgodovini. V zadnjih treh letih so namreč dobili tudi štiri nove canadaire 900.

Predsednik uprave Adrie Airways Tadej Tufek je v zvezi s tem povedal, da pričakuje, da bo flota stroškovno zdaj učinkovitejša, obenem pa ustreza okoljskim standardom, ki naj bi začeli veljati do leta 2012. Letalo airbus A319 je nekoliko manjše od starega, zato naj bi tudi učinkovito letelo na rednih linijah. Stara letala so bila namreč popolnoma izkoriščena le poleti v času čarterjev.

Airbus A320 (družina letal A320 vključuje letala A318, A319, A320 in A321) je najbolje prodajano komercialno letalo na svetu. Več kot 300 odjemalcev in letalskih prevoznikov po svetu je kupilo že več kot 6.500 airbusov iz družine A320.

Letalo lahko leti do Dubaja
Letalo ima opremo za pristajanje v najslabših razmerah, pa tudi njegov doseg je nekoliko večji, saj lahko leti vse do Dubaja. Tehniki ga bodo zdaj opremili za potrebe kuhinje in dostave hrane, v petek pa bo že pripravljeno za prvi polet v Carigrad. Ime letala se začne s črko P, kar mu je v letalskem žargonu prineslo vzdevek Papa.

Novo letalo Adrie Airways