Kryžanowski je za Finance povedal, da so črnogorsko družbo kupili na razpisu črnogorske vlade. Foto: MMC RTV SLO
Kryžanowski je za Finance povedal, da so črnogorsko družbo kupili na razpisu črnogorske vlade. Foto: MMC RTV SLO
Ovadili tri člane uprave Petrola

Ker gre za anonimno prijavo, ki še ni na noben način preverjena, o imenih in morebitnem ukrepanju javnosti ne bodo obveščali, pravijo na tožilstvu.

V ovadbi piše, da so predsednik uprave Petrola Marko Kryžanowski ter člana Alenka Vrhovnik Težak in Igor Irgolič pri odločitvi za prevzem Istrabenza opustili vsa dejanja, ki bi jih kot dobri gospodarstveniki morali opraviti, Viktor Baraga pa naj bi opustil nadzor nad odločitvijo za prevzem, poročajo Finance. V ovadbi ni omenjen četrti član uprave Boštjan Napast.

Družinski člani kupovali delnice in prodajali Petrolu?
Po trditvah anonimneža naj bi družinski člani uprave Petrola pred prevzemom Istrabenza kupovali delnice koprskega holdinga po 1.000 evrov za lot in jih nato prodali Petrolu. Petrol je sicer v prevzemu Istrabenza za delnico plačal 110 evrov.

Pri nakupu črnogorske družbe Petrol Bonus naj bi po poročanju Financ v ovadbi pisalo, da je bil nakup opravljen le zaradi prikrivanja "neupravičenega poslovanja v Črni gori" in da so bili nakupi skozi hčerinsko družbo PB Petrol Invest opravljeni brez soglasja nadzornega sveta.

Ker z ovadbo uprava in nadzornik Baraga niso seznanjeni, je ne komentirajo. Kryžanowski pa zatrjuje, da so bili vsi postopki opravljeni skladno s pravili in ob soglasju nadzornega sveta.

A. S.

Ovadili tri člane uprave Petrola