Foto:
Foto:
Bobinac zagotavlja, da imajo dovolj naročil za ponovno uvedbo 40-urnega delavnika. Foto: EPA
Protest v Gorenju

Kot je povedal predsednik sindikata SKEI Gorenje Ivan Sotošek, nepravilnosti izhajajo iz tega, da so v omenjenih obratih znova uvedli 36-urni delavnik, delavci pa so plače prejeli za 32-urni delovni teden. Zato so delavci in sindikat vodstvo Gorenja pozvali k pojasnilu. Kot je še pojasnil Sotošek, se je uprava že začela pogovarjati z delavci.

Sotošek je opozoril še, da so dodatne težave povzročile neizplačane subvencije oziroma so nekateri delavci, ki so bili na čakanju, prejemali subvencije, ko so začeli delati, pa do njih niso bili več upravičeni. Ker je sindikat vodstvo Gorenja že prej opozoril na to, da so nekateri delavci subvencije prejeli, drugi pa ne, so že dosegli dogovor, da podjetje vsem delavcem, ki so bili upravičeni do subvencij, te tudi izplača.

Delavci sicer s popoldansko izmeno niso pričeli, še zvečer jih je pred tovarno vztrajalo okoli dvesto. Stroji so obstali v vseh obratih.

Bobinac: Oktobra znova 40-urni delavnik
Predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac je v odzivu na protest dejal, da gre za škodo Gorenju. Sicer pa je zagotovil, da oktobra znova prehajajo na 40-urni delov- nik, saj imajo naročil dovolj. Instrument čakanja na delo ostaja. Bobinac tako verjame, da bodo anomalije, ki so nastale zaradi krajšega delovnega časa, s tem odpravljene.

Protest v Gorenju