DUTB zbira zavezujoče ponudbe za Mestna vrata do 15. septembra. Foto: BoBo/Borut Živulović
DUTB zbira zavezujoče ponudbe za Mestna vrata do 15. septembra. Foto: BoBo/Borut Živulović

Skupna vrednost terjatev s pripadki in stranskimi pravicami, ki jih prodaja DUTB, znaša 15 milijonov evrov, DUTB pa ponudbe zbira do 15. septembra.

Družba Mestna vrata ima sedež v Celju, registrirana pa je za poslovanje z nepremičninami, promet, gostinstvo, trgovino, posredništvo, gradbeništvo, razvedrilne dejavnosti, najeme in storitve. Družba, ki je v postopku prisilne poravnave, je najbolj znana po mariborskem hotelu City, ki ga je postavila leta 2011.

Menjave direktorjev in prokuristov
Po poročanju časnika Večer je usoda hotela negotova, prodaja pa skorajda neizogibna. Mestna vrata so namreč v prisilni poravnavi, finančne težave pa lahko reši s prodajo hotela. Sicer je družba Mestna vrata od marca 2013 v lasti avstrijske družbe Hocom. Kdo obvladuje podjetje iz ozadja, pa, tako Večer, ni znano.

V zadnjih dveh letih se je sicer na položajih direktorja in prokurista zvrstilo več ljudi, menjave so bile pogoste, na nekaj mesecev. Iz javno dostopnih dokumentov, ki jih navaja Večer, je mogoče razbrati, da so Mestna vrata v sanacijskem načrtu med drugim predvidela prodajo hotela City, ki ima likvidacijsko vrednost 6,6 milijona evrov, z opremo vred pa 7,7 milijona evrov.

Ob odprtju hotela leta 2011 je bila sicer investicija v hotel predstavljena kot 11-milijonski projekt, ki sta ga z dobrimi tremi milijoni evrov podprla EU in država. Gradnjo hotela je zajetno financiral tudi NKBM, terjatve pa so bile nato prenesene na DUTB.