Novega twinga so začeli proizvajati maja. Foto: BoBo
Novega twinga so začeli proizvajati maja. Foto: BoBo
Iz Slovenije bo v sredo pripeljal novi twingo

Po podatkih družbe Renault Nissan Slovenija bo njegova cena od nekaj manj kot 9.000 evrov do nekaj manj kot 12.000 evrov. V družbi računajo, da bodo na slovenskem trgu letos prodali približno 200 novih twingov, prihodnje leto pa približno 600.

Član uprave Revoza Franci Bratkovič je ob današnji predstavitvi navedel, da v Revozu dnevno izdelajo 600 novih twingov, po podatkih družbe pa bodo v Novem mestu skupaj z drugimi Renaultovimi modeli in modelom smart letos izdelali približno 120.000 vozil. Sicer v Revozu izdelujejo tudi štirisedežni Daimlerjev smart s skupno vozno osnovo z novim twingom.

Morda nova izmena in na stotine novih delovnih mest
V Revozu, kjer novega twinga kot edina Renaultova tovarna približno od začetka poletja izdelujejo v dveh izmenah, je zdaj zaposlenih približno 2.400 ljudi. Ker pričakujejo povečanje njegove proizvodnje, naj bi sprva prešli na dve izmeni in pol, še pozneje pa morda na polne tri izmene. Hkrati naj bi zaposlili še približno 400 novih delavcev.

Po podatkih družbe Renault Nissan Slovenija sta novi vozili natančno zasnovani in izdelani, avtomobila sta tudi rentabilna in ponujata največ v svojem segmentu. Posebno pozornost so namenili njuni kakovosti, so poudarili. Novost novega twinga je tudi motor zadaj.

Nova Revozova linija je del investicijskega projekta Edison, v okviru katerega poleg novega twinga izdelujejo še vozila Daimlerjeve znamke Smart. Projekt je bil skupno vreden 450 milijonov evrov, slovenska država pa je predvidela skupaj 22,5 milijona evrov subvencij, ki jih bodo v Revozu v prihodnjih letih prejemali na podlagi predloženih dokazil.
Foto: Goran Rovan

Iz Slovenije bo v sredo pripeljal novi twingo