Dovolj imamo neizpolnjenih obljub, pravijo igralniški delavci. Foto: MMC RTV SLO
Dovolj imamo neizpolnjenih obljub, pravijo igralniški delavci. Foto: MMC RTV SLO

Stavkali naj bi delavci v Hitovih igralnicah v hotelih Park in Perla v Novi Gorici, v kranjskogorski Coroni in v igralnem salonu Drive In v Vrtojbi.

Predsednik novogoriškega odbora sindikata Iztok Černigoj je povedal, da so se za ta ukrep odločili, ker zahteve, ki so bile dogovorjene ob stavki konec lanskega leta, niso bile izpolnjene, še več, "pravzaprav ni nobene možnosti dogovora med sindikati in upravo Hita".

V primeru, da bi se jim uprava vendarle odločila prisluhniti, bi stavka odpadla. Sicer pa bodo v soboto stavkali osem ur, 15. in 22. maja pa naj bi stavko še stopnjevali.

Po besedah Černigoja imajo v igralnicah v treh hotelih in v igralnem salonu zaposlenih 700 članov, koliko pa jih bo stavkalo, pa je odvisno od števila tistih, ki bi morali te dni delati.

Uprava: Dogovorjene aktivnosti še potekajo
V Hitu vse očitke zavračajo in sporočajo, da uprava po prvih ocenah ugotavlja, da so stavkovne zahteve neutemeljene, stavka pa neupravičena. Tudi sicer jih je napoved stavke začudila, saj naj bi v decembru dogovorjene aktivnosti med sindikatom in upravo še potekale. Pogajanja za podjetniško kolektivno pogodbo se nadaljujejo, prav tako usklajevanja v različnih strokovnih skupinah, zagotavljajo.

Prav tako se, zatrjujejo v upravi, redno mesečno sestajajo s predstavniki sindikatov in sveta delavcev, prav Černigoj pa je po njihovih besedah tisti, ki se teh sestankov ne udeležuje. V upravi še pravijo, da so na številnih zborih delavcev marca in aprila podrobno predstavili strategijo družbe do leta 2012.

Več bo znanega v torek, ko bo sindkat podrobneje predstavil razloge za stavko.