Petrol ima za nove nadzornike v Istrabenzu že več imen. Foto: MMC RTV SLO
Petrol ima za nove nadzornike v Istrabenzu že več imen. Foto: MMC RTV SLO

Tako Petrol predlaga, da bi delnica stala 3,70 evra bruto, VZMD pa ceno 1,08 evra bruto. Na skupščini, ki bo 28. avgusta, bo Petrol, domnevno zaradi varstva interesov vseh delničarjev družbe, še predlagal tri svoje predstavnike v nadzorni svet, VZMD pa enega.

V Petrolu si sicer želijo s svojim nadzornikom zasesti mesto, ki ga je maja sprostil Božo Predalič, ko je zapustil svet, obenem pa bi radi zamenjali tudi Tomaža Toplaka in Damjana Mihevca. Na njihovo mesto predlagajo Viktorja Barago, Andreja Bratoža in Janeza Grolja.

Največji lastnik brez nadzornika
Družba Petrol je sicer od novembra lani 32,63-odstotna lastnica Istrabenza, kar je tudi največji posamezni lastniški delež, vendar med nadzorniki še vedno nima svojega predstavnika.

VZMD predlagal Verbiča
Vseslovensko združenje malih delničarejv pa na Predaličevo mesto predlaga kar svojega predsednika, Kristjana Verbiča.

Glede dividned je Petrol predlagal 19,6 milijona evrov, saj naj bi ta bila v višini 20 odstotkov čistega dobička, ustvarjenega v lanskem poslovnem letu, primerna glede na ustvarjen dobiček.

Za skuščino Petrol še predlaga, da bi se glasovalo o delitvi dobička, vendar ne o podelitvi razrešnice organov vodenja in nadzora.