Dravske elektrarne so v Zvon ena holding vložile 21 milijonov evrov, ki ga družba še ni vrnila. Foto: MMC RTV SLO
Dravske elektrarne so v Zvon ena holding vložile 21 milijonov evrov, ki ga družba še ni vrnila. Foto: MMC RTV SLO

Zgodba se je začela, ko je direktor družbe Dravske elektrarne Maribor Damijan Koletnik presežni denar vložil v investicijsko družbo Zvon ena holding. V Zvonu denarja niso vračali, tako da zdaj dolgujejo že 21 milijonov evrov.

Lastnik Dravskih elektarn, Holding slovenske elektrarne (HSE), je zaradi spornih vlaganj presežnega denarja v družbo Zvon ena holding, ki je pretežno v lasti mariborske nadškofije, zahteval posebno revizijo, katere izsledki niso javno znani.

V pogovoru za Televizijo Slovenija je Damijan Koletnik dejal, da o vsebini nadzornega sveta ne more dajati izjav, in dodal, da pa vztraja pri tem, kar je dejal v petek, namreč, da so ravnali zakonito, maksimalno skrbno in kot dober gospodar.

Ob tem je dejal še: "Na razpis smo prejeli šest različnih ponudb, med katerimi je Zvon ena holding ponudila največjo varnost ob največjem donosu." Po Koletnikovih besedah se čas, do katerega mora družba vrniti posojeni denar, še ni iztekel, saj je rok 31. marec.

Koletnik: Gre za politično vmešavanje
O namigih, da naj bi na današnji seji nadzornega sveta razpravljali o njegovi razrešitvi, je Koletnik dejal: "Mislim, da je govoriti o razrešitvi vsekakor preuranjeno. Revizija bo pokazala, da je družba poslovala učinkovito, poslovno uspešno in da gre za učinkovito družbo." Dodal je še: "Menim, da bo vse skupaj zadevi dalo drug pridih, da se bo dejansko izkazalo, da gre za grobe posege politike v gospodarstvo, kjer je tendenca po podrejanju določenih energetskih družb jasna."

Podrobnosti revizije naj bi že pricurljale tudi v javnost, zaradi česar naj bi v Dravskih elektrarnah zoper neznanega storilca, ki je javnosti ovadbo posredoval, že vložile kazensko ovadbo.

T. K.