Predsednik nadzornega sveta Dela Boris Zupančič je za predvideno zamenjavo izvedel iz medijev. Foto: RTV SLO
Predsednik nadzornega sveta Dela Boris Zupančič je za predvideno zamenjavo izvedel iz medijev. Foto: RTV SLO
Zamenjave v nadzornem svetu Dela

O novih članih nadzornega sveta s štiriletnim mandatom naj bi odločali že prihodnji ponedeljek. Na skupščini pa naj bi odpoklicali vse štiri nadzornike: Borisa Zupančiča, Dejana Jelovca, Žana Jana Oplotnika in Andrejo Pihler.

Iz Pivovarne Laško, ki je skupaj s Talisom in Radensko 94-odstotna lastnica časopisno-založniške hiše Delo, so sporočili, da bodo z novimi nadzorniki zagotovili strokovno in učinkovito upravljanje naložbe ter izpeljali načrtovani program. V upravi Dela pravijo, da se lastnik odloča skladno s svojimi poslovnimi interesi, kljub spremembam pa si bodo še naprej prizadevali dosegati zastavljene cilje.

Starina Kosmova iz Triglava Naložbe
Andrijana Starina Kosem je pred kratkim že napovedala svoj odhod s položaja državne sekretarke na ministrstvu za gospodarstvo, saj je vlada sklenila, da se morajo ministri in državni sekretarji do konca avgusta umakniti iz nadzornih svetov in upravnih odborov v podjetjih, ki so v večinski lasti države. Starina Kosmova še ni povedala, kdaj bo to storila, se je pa že odpovedala članstvu v nadzornem svetu Triglava Naložbe, saj zakonodaja določa, da je posameznik lahko član največ treh nadzornih svetov.

Njena odločitev je za ministra za gospodarstvo Andreja Vizjaka presenečenje, saj s predlogom za članstvo sekretarke v nadzornem svetu Dela ni bil seznanjen. Dodal je, da gre za z njim neusklajeno potezo, za katero pričakuje pojasnilo.

Zamenjave v nadzornem svetu Dela