Pekarna Janeza Planinška je ena izmed 27 pekarn, v kateri inšpektorji ob nadzoru niso našli napak. Kljub temu se je znašel na seznamu črnih pekarn. "Škoda je bila v vsakem primeru povzročena, novica je objavljena, narod prebere naslov v mastnem tisku in tudi razlage ne prebere, zapomni si samo, da so našli žive miši. To je navadna površnost vpletenih," pove Planinšek.
Inšpektorji so v nadzoru ugotovili, da večina uslužbencev v pekarnah ni imela ustrezne delovne obleke, da stroji niso bili dobro očiščeni, v eni izmed pekarn so na kruhu našli celo iztrebke glodavcev. Na upravi za varno hrano pravijo, da so nekateri peki, pri katerih kršitve niso bile ugotovljene, sami želeli javno objavo. "Predstavniki pekarn so želeli, da se slovenski javnosti pove resnica, kajti zelo veliko je v Sloveniji tako malih kot velikih pekarn. Slovenski javnosti je treba povedati, da so nekateri, ki delajo vzorno," pravi Vida Čadonič Špelič z uprave za varno hrano.
Javno objavo podatkov so od uprave za varno hrano zahtevali posamezni potrošniki in zveza potrošnikov, ne pa tudi informacijska pooblaščenka. V njenem uradu pravijo, da so podatki o inšpekcijskih nadzorih že sami po sebi javni. In dodajajo, da pozdravljajo objavo seznama, ker imajo potrošniki pravico vedeti, kakšno hrano jedo.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje