Nekdanja uprava je ostala brez razrešnice. Foto: MMC RTV SLO
Nekdanja uprava je ostala brez razrešnice. Foto: MMC RTV SLO
Intereuropa: Uprava brez razrešnice

V skladu s predlogom uprave so razrešnico prejeli predsednik uprave Ernest Gortan, Marko Jazbec, ki je bil v upravi od junija do novembra lani, in nadzorni svet družbe.

Predsednik nadzornega sveta Bruno Korelič meni, da je nepodelitev razrešnice nekdanji upravi razumljiva, saj je bila proti vsem trem vložena tudi odškodninska tožba. Da je nekdanja uprava prekoračila pooblastila in kršila obveznosti, je po njegovem mnenju razvidno tudi iz tožbe zoper nekdanjo upravo, ki jo vodi odvetniška pisarna Kozinc.

Delničarji so sprejeli tudi vse predloge spremembe statuta. Med drugim je bil sprejet tudi sklep, ki upravo pooblašča za izdajo novih delnic za vložke. Z dokapitalizacijo, ki bi jo uprava izvedla v prihodnjih petih letih, bi se osnovni kapital družbe povečal za do polovico obstoječega osnovnega kapitala oziroma za dobrih 16 milijonov evrov. Intereuropa glede na zadolženost in težave finančne narave namreč čim prej potrebuje svež kapital, je še dejal Korelič. Kdaj natančno bi bila dokapitalizacija izpeljana, še ni določeno.

Delničarji so se seznanili še z letnim poročilom koncerna Intereuropa za leto 2009, skupaj z mnenjem revizorja in pisnim poročilom nadzornega sveta o preveritvi sestavljenega letnega poročila za lani. Seznanili so se tudi s prejemki članov nadzornega sveta in uprave, ki so jih za opravljanje nalog v družbi prejeli v preteklem poslovnem letu.

Intereuropa: Uprava brez razrešnice