V večmesečni zmedi je zdaj še najbolj jasno to, da se je DZS očitno odločil, da hotela še ne da iz rok. Foto: MMC RTV SLO/Tjaša Škamperle
V večmesečni zmedi je zdaj še najbolj jasno to, da se je DZS očitno odločil, da hotela še ne da iz rok. Foto: MMC RTV SLO/Tjaša Škamperle

DZS je namreč obtičal v dilemi, ali naj hotel proda občini Koper, ki je uveljavila predkupno pravico in zanj ponuja 2,7 milijona evrov, ali naj posel sklene s podjetnikom Alešem Piščancem, ki je pripravljen odšteti več, in sicer 3,1 milijona evrov.

V večmesečni zmedi je zdaj še najbolj jasno to, da se je DZS zdaj očitno odločil, da hotela še ne da iz rok, ker bodo poskušali zanj iztržiti največ, kar se da. Petan je novo poslovno potezo povlekel, čeprav je občina Koper že nakazala prvi obrok kupnine v znesku 270.000 evrov.

Koprski župan Boris Popovič je za Primorske novice izjavil, da v to občina ne bo privolila in napovedal, da bodo "DZS tožili, če se zadeve ne rešijo".

Tožbo napoveduje tudi drugi nesojeni kupec, koprski podjetnik Aleš Piščanec, ki pa dela kupnine ni hotel nakazati. "Denarja nisem nakazal, ker za to nimam nobene podlage. Pogodba je pri Petanu, a sklenjena ni bila. Mi smo previdni, za razliko od občine, ki je denar nakazala kar brez podpisanega dokumenta. Očitno so lovili roke, da bi ostali v igri," pojasnjuje Piščanec, ki za zavarovanje svojih interesov napoveduje tožbo, saj "smo tako v obnovo najemniškega lokala v hotelu kot tudi v postopek za nakup hotela vložili velike vsote denarja".

Po naših informacijah pa so strahovi glede morebitne izgube dela kupnine odveč, saj denar ne konča na računu DZS-ja, pač pa je deponiran na t. i. fiduciarnem računu notarja.

Petana kreganje ne briga, hoče največ
Predsednik uprave DZS-ja Bojan Petan, ki za medije že od začetka koprske prodajne sage ni dosegljiv, je za TV Slovenija danes ekskluzivno izjavil: "Prepiri med občino in Piščancem nas ne zanimajo. Prodajo hotela želimo izpeljati zakonito in zanj iztržiti največ."

Kot je znano, Petanu za vratom visijo banke upnice, ki na prodajo hotela pod ceno zagotovo ne bi gledale s simpatijami.