Aprila je bilo v Sloveniji opravljenih za 7,4 odstotka manj gradbenih del kot marca, a še vedno 7,7 odstotka več kot pred letom dni, so sporočili iz Statističnega urada RS.

Vrednost opravljenih gradbenih del na stavbah je bila od marčne nižja za 10,9 odstotka, pri čemer je bila na stanovanjskih stavbah nižja za štiri odstotke, na nestanovanjskih stavbah pa za 15,8 odstotka. Znižali sta se tudi vrednosti opravljenih gradbenih del na gradbenih inženirskih objektih (za 6,2 odstotka) in opravljenih specializiranih gradbenih del (za 9,5 odstotka).

Na letni ravni pa se je vrednost opravljenih gradbenih del aprila povečala za 7,7 odstotka. Vendar sta se zvišali le vrednosti del na stavbah (za 21,7 odstotka) in opravljenih gradbenih del na gradbenih inženirskih objektih (za 15,9 odstotka). Nižja kot pred letom pa je bila vrednost opravljenih specializiranih gradbenih del (za 30,1 odstotka).

Od januarja do aprila skupaj je bilo v Sloveniji opravljenih za 16,9 odstotka več gradbenih del kot v enakem obdobju lani. Pri tem se je vrednost opravljenih gradbenih del na stavbah povečala za 32,2 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 17,1 odstotka. Vrednost opravljenih specializiranih gradbenih del je medtem upadla za 19,8 odstotka.