Na mesečni ravni se je vrednost gradbenih del po podatkih statističnega urada zvišala za 1,1 odstotka, kar je prav tako precej počasnejša rast kot v zadnjih mesecih.

V medletni primerjavi so se zvišale vrednosti vseh vrst del. Vrednost del na stavbah je bila za 18,1 odstotka višja kot februarja lani, pri gradbenih inženirskih objektih je bila rast 31,3-odstotna in pri specializiranih gradbenih delih 14,1-odstotna.

V prvih dveh mesecih tega leta skupaj je bila vrednost gradbenih del za 21,1 odstotka višja od vrednosti del, opravljenih v enakem obdobju prejšnjega leta. Vrednost del na stavbah je bila medletno višja za 29,2 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih za 23,4 odstotka in pri specializiranih gradbenih delih za 12,8 odstotka.

Za primerjavo, v celotnem letu 2022 je bila vrednost gradbenih del za 33,9 odstotka višja kot v letu 2021, pri čemer je vrednost del na stavbah lani npr. narasla za skoraj 84 odstotkov.

V okviru februarske mesečne 1,1-odstotne rasti sta se zvišali vrednosti del na stavbah (za 1,7 odstotka) in na gradbenih inženirskih objektih (za 6,4 odstotka), medtem ko je bila vrednost specializiranih gradbenih del za 0,6 odstotka nižja kot januarja.