Med nagrajenci so Spar Slovenija, Društvo gluhih in naglušnih Pomurja Murska Sobota, Bodočnost – podjetje za rehabilitacijo in zaposlitev invalidov Maribor ter Korenika – zavod za zaposlovanje in zaposlovanje invalidnih oseb.

Organizatorji dogodka, poleg ministrstva so to še Zavod RS za zaposlovanje, Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Univerzitetni rehabilitacijski inštitut RS – Soča in Združenje izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v RS, so v sporočilu za javnost spomnili, da nagrade vsako leto podeljujejo kot posebno obliko družbenega priznanja delodajalcem za dobro prakso na področju zaposlovanja invalidov.

V skupini velike družbe je slavil Spar Slovenija, kjer ustvarjajo in ohranjajo delovna mesta za osebe z invalidnostjo, upoštevajo njihove zdravstvene in druge omejitve in izvajajo programe promocije zdravja in izobraževanja.

V skupini organizacije si je nagrado prislužilo murskosoboško društvo gluhih in naglušnih, kjer nudijo delovna mesta in vključitev v rehabilitacijo najtežjim bolnikom ter dajejo poudarek ustreznemu in timskemu odnosu pri zaposlovanju invalidov na konkretnih delovnih mestih.

V skupini invalidska podjetja je prepričalo podjetje Bodočnost, kjer so lani ustvarili izobraževalni program, ki se zavzema za ohranjanje priložnosti za zaposlitev in socialno vključenost zaposlenih.

V skupini zaposlitvenih centrov so organizatorji nagradili zavod Korenika, ki je bil ustanovljen z namenom zagotavljanja pogojev za trajno zaposlovanje invalidov na zaščitenih delovnih mestih.

Priznanja do invalidov prijaznim podjetjem sta v okviru dvodnevne prireditve Dnevi poklicne in zaposlitvene rehabilitacije podelila generalna direktorica direktorata za invalide na ministrstvu Andrejka Znoj in predsednik odbora za podelitev nagrade Karl Destovnik. "Letošnji prejemniki nagrade za dobro prakso na področju zaposlovanja invalidov so organizacije in podjetja, ki so dokazali, da so invalidi ob ustrezni podpori in priložnostih pomembni člani posameznega delovnega kolektiva," je ob podelitvi poudaril Destovnik.