Na tem mestu je nasledil Kruna Abramoviča, ki se je z nadzornim svetom sporazumno dogovoril o prenehanju opravljanja funkcije. Član uprave ostaja Blaž Bračič.

Podlogar, ki je bil doslej predsednik uprave družbe Generali Investments, je ob nastopu nove funkcije med drugim dejal, da dosedanje uspešno delo in robusten portfelj družbi omogočata zdrave temelje za nadgradnjo poslovanja in realizacijo ambiciozne poslovne strategije.

Predsednica nadzornega sveta NLB Skladov in članica uprave NLB-ja Hedvika Usenik je dodala, da je Podlogar izjemen strokovnjak z bogatimi mednarodnimi izkušnjami, zato so prepričani, da bo družbi prispeval še dodaten zagon in energijo za uresničitev ambicioznih poslovnih ciljev. To, da v upravi ostaja Bračič, bo po njenem mnenju zagotavljalo kontinuiteto dosedanjega uspešnega dela družbe.

NLB Skladi so po navedbah NLB največja družba za upravljanje na področju vzajemnih skladov v Sloveniji in tudi največja družba za upravljanje po skupnih sredstvih v upravljanju. Dosega najvišja vplačila na trgu, leto 2022 je zaključila z 39,14-odstotnim tržnim deležem.

Podlogar se je kot investicijski bankir kalil v Londonu, leta 2010 se je pridružil KD Groupu, leta 2012 pa je prevzel vodenje družbe Generali Investments.

Bračič je član uprave NLB Skladov od decembra 2018. Nov štiriletni mandat je dobil decembra lani. Med drugim je zadolžen za trženje in prodajo, IT, tveganja in individualno upravljanje premoženja, so še navedli v NLB-ju.

Abramovič se je konec oktobra lani z nadzorniki sporazumno dogovoril za prenehanje opravljanja funkcije s 15. februarjem letos. Kot je takrat dejal, je po dveh desetletjih delovanja v skupini NLB nastopil čas za nove izzive zunaj skupine.